donderdag 30 augustus 2012

Vaucluse - Rondritten

Er zijn verschillende valleien in deze streek. Wij kozen voor de Gorges De La Nesque en de Vallei van de Toulourenc. We starten met de vallei van de Toulourenc. Deze vallei gingen we rijden vanaf Entrechaux tot Sault. Vanuit Sault zouden we dan overschakelen richting Carpentras en daar dan de Gorges de la Nesque meepikken. Het beloofde vandaag immers een regenachtige dag te worden. Ideaal dus voor een autoritje.

Vanuit MalaucĂ©ne was het relatief makkelijk om tot in Entrechaux te raken. Daar kan je de bewegwijzering volgen voor de Vallei van de Toulourenc. In deze vallei zijn verschillende wandelingen en fietstochten te doen. Ook heb je hier mooie uitzichten op de Mont Ventoux. Ons deed het alleszins veel denken aan de valleien in Marokko die we hadden bezocht.



Aangekomen in Sault kochten we een broodje en reden we verder. Vooraleer te vertrekken richting Carpentras kan je in Sault lavendelvelden ontdekken. Afhankelijk van de periode waarin je komt, komt hun geur je zo tegemoet. Richting Carpentras konden we dan kiezen voor de toeristische route (de Gorges de la Nesque dus) of de snelweg versie. Ook deze vallei wordt druk befietst. Een afwisseling van tunnels en kloven is natuurlijk een prachtig vooruitzicht voor de vele inspanningen die je als fietser je zal ontmoeten. Met de auto is dat natuurlijk heel wat minder moeilijk :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten