maandag 1 oktober 2012

Nationale parken in Californië

Niet alleen de Los Angeles en San Francisco zijn een bezoekje waard in Californië. Het immens grote Yosemite en de warmte van Death Valley zullen jou een fantastisch mooie herinnering geven.

Death Valley NP
Ook wel het park der extremen genoemd. Extreem hoge temperaturen (40° C ... in de schaduw), droogte en plaatsen lager dan het zeeniveau (Badwater), maken dit een park vol van contrasten. Tijdens de zomermaanden is het perfect mogelijk om een ei te bakken op de motorkap van je wagen. De warmte brandt een eeuwige herinnering op je gezicht.
Toch verbergt dit park tal van verrassingen. Er is niet alleen het stukje Sahara in Mesquite Flat Sand Dunes. Er zijn ook spectaculaire uitzichten over het park in Dante's View.
In het park zelf kan je wandelingen doen, maar door de hoge temperaturen is dit geen lachertje. De meesten beperken zich dan ook tot de uitzichtpunten en het bezoeken van de toeristische plekjes.
Nog een leuk weetje is dat er tijdens de zomermaanden constant vliegtuigen over de wegen in Death Valley vliegen. Dit om gestrande toeristen snel te kunnen seinen en hulp op weg te sturen.

Meer info:
http://www.nps.gov/pefo/index.htm

Joshua Tree NP
Van ver verbergt dit park veel van zijn charme. Het lijkt een verlaten park te zijn, maar toch herbergt het park verschillende soorten planten en dieren. Mojave Desert is opmerkelijk koeler en vochtiger dan het oostelijk gelegen Colorado Desert
Het park werd opgericht ter bescherming van de Joshua Tree. Deze plant (geen boom) kennen velen waarschijnlijk wel van het album van U2. De plant is immens belangrijk voor het hele park (schaduw voor dieren, onderdak voor vogels). 
Het park is niet bepaald populair, maar toch uiterst geschikt voor korte wandelingen in de woestijn. 

Meer info:
http://www.nps.gov/jotr/index.htm 


Sequoia and Kings Canyon NP
Twee parken dicht bij elkaar gelegen in het mid-oosten van Californië. Sequoia NP is zeer populair omwille van de reusachtige Sequoia bomen. Dit park huisvest General Sherman Tree. Het zou één der oudste bomen ter wereld zijn (tussen de 2.300 en 2.700 jaar oud) en heeft een stamomtrek van maar liefst 31m! Je vindt deze bomen ook in Yosemite NP, maar geen is indrukwekkender dan General Sherman qua afmetingen.
In Kings Canyon kan je terecht voor een schitterend gedeelte Sierra Nevada gebergte. Hier vind je ook woeste rivieren.
Er komen ook beren voor in dit park. Wees dus op je hoede en neem zeker de voedselrichtlijnen in acht!

Meer info:
http://www.nps.gov/seki/index.htm 


Yosemite NP


Yosemite is het oudste park ter wereld en herbergt een fantastische fauna en flora. Het park beantwoordt aan hetgeen vele mensen verwachten: reuze Sequoia's in Mariposa Grove, adembenemende panorama's vanop Glacier Point, betoverende watervallen (Yosemite Falls) en een verscheidenheid aan wilde dieren (herten, beren...).
De vallei is een fantastische gletservallei, die wordt gedomineerd door El Capitan en Half Dome. El Capitan is een waarschijnlijk één der grootste uitdagingen voor bergbeklimmers.  De vallei is ook het startpunt voor verschillende wandelingen van uiteenlopend niveau. Ook is het mogelijk om meerdaagse trektochten te ondernemen. De wandelingen zijn duidelijk bewegwijzerd en bovendien zijn ze gewoonweg prachtig! Naast wandelen is het ook mogelijk om Half Dome te beklimmen, zwemmen in de Merced River, ...
Een pareltje is ook de Tioga Pass route. Deze is echter enkel tijdens de zomermaanden geopend. Check zeker of deze geopend is, alvorens je je rondreis plant.

Meer info:
http://www.nps.gov/yose/index.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten