maandag 1 oktober 2012

Bezienswaardigheden in Arizona

Op je rondreis doorheen Zuid-West USA, heb je naast de steden en de nationale parken ook vele leuke bezienswaardigheden of dingen te doen. Er zijn fantastische onverharde wegen die je met je huurauto kan rijden, maar er zijn ook verschillende nationale monumenten.

Monument Valley


Monument Valley is wereldwijd gekend door de Marlboro reclames. Het is een perfect woestijnlandschap met eenzame rode rotsen, omgeven door een weidse vlakte en het heeft dus dienst gedaan in talloze films en commercials.

Monument Valley wordt beheerd door de Navajo indianen. Sommige families wonen al jaren in deze gebieden en houden de familietradities in stand. Het toerisme is voor deze families een belangrijke bron van inkomsten. In tegenstelling tot de NPs, dien je hier dus apart voor te betalen en wordt de American Pass niet aanvaard.

Vele toeristen beperken zich tot een bezoek aan het Visitor Center. Daar heb je al een fantastisch uitzicht over de meest bekende rotsen. De Valley Drive is echter zeer de moeite en afh van de weersomstandigheden perfect te doen met een personenwagen. Ook kan je een (prijzige) rondrit bij de Navajo indianen boeken.

Apache Trail

Apache Trail is een deels onverharde weg die begint vanuit Phoenix. De Apache indianen gebruikten deze route. Het is een 40 mijl lange toeristische route langs verschillende grote meren.

Ook passeer je langs enkele ghost towns, zoals Goldfield Ghost Town. Deze stad werd einde 19e eeuw opgericht door goudzoekers. Toen er echter helemaal geen goud meer gevonden werd, trokken de inwoners er terug weg. Momenteel kan je hier wel nog restanten, de mijn, ... van bezoeken en zelfs een gunfight meemaken.

Horseshoe bend

Horseshoe bend ligt niet ver van Page. Je plant het best je bezoek hiernaartoe in de voormiddag of in de late namiddag. Vanaf de parking dien je nl. nog een wandeling van een 15 minuutjes te maken door de woestijn. Maar Horseshoe bend maakt dit allemaal waar. Je kan nl. een diepe uitsnijding van de Colorado rivier bekijken. De uitsnijding heeft de vorm van een hoefijzer.

Let wel op! Er zijn veiligheidsmaatregelen genomen rond de uitsnijding. Let dus goed op je kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten