maandag 1 oktober 2012

Peru - Lima

Beschrijving:

Lima, de hoofdstad van Peru, is een megapolis met 8,5 miljoen inwoners. Lima biedt een variëteit aan mogelijkheden.
Lima, de hoofdstad van Peru was ooit erg populair omdat het de mooiste stad van in Spaans Amerika was. Echter door verschillende aardbevingen werd de stad een paar keer volledig verwoest. Een deel van zijn oude charme heeft Lima kunnen behouden, echter er bestaan ook heel wat krottenwijken in Lima.

Wat is er te zien?

1.    In het centrum

Over het centrum van Lima wordt vaak gezegd dat het vuil en vervallen is. Echter als je dieper graaft, kom je zeker een paar koloniale parels tegen. Het Plaza Mayor  is omgeven door prachtige neokoloniale gebouwen, zoals onder andere het regeringsgebouw en de kathedraal. Midden op het plein staat een prachtige bronzen fontein. Rond het middaguur kan je hier ook de afwisseling van de wacht meemaken (onder muziekbegeleiding).

Iglesia y Convento de San Francisco is een prachtig koloniaal complex. De iglesia de San Francisco heeft een harmioneuze voorgevel tussen tweeklokkentorens die met kroonlijsten zijn versierd. Binnen het gebouw zijn er eindeloos veel zijkapellen. Alles is versierd met barokke beelden. In de buurt kan je ook een kloosterterugvinden, ook hier prachtige beelden, portretten en schilderijen. In het klooster vind je ook een zilveren troon en een tabernakel uit goud en zilver met ingemaakte edelstenen. Tot slot heeft het complex ook een catacombe. Hier zouden een 70.000-tal mensen begraven liggen. De lichamen werden vroeger op elkaar gestapeld en betekent met ongebluste kalk.
Verder biedt het centrum ook héél wat andere kleinere kerken en pleinen die ook zeker de moeite zijn om eens een kort bezoekje te brengen.
Een prachtig uitzicht over Lima, heb je vanop de Mirador del Cerro San Cristobal. Dit is gelegen op de heuvel San Cristobal, de heuvel die je vanuit het centrum ziet liggen. De weg naar dit uitzichtspunt rijd je door héél wat sloppenwijken.

2.    In de Barrios Altos (dit is de oostenlijke uitloper van het centrum)

Overdag is de meest levendige volkswijk van Lima. In deze wijk vind je het Palacio Torre Tagle terug, één van de mooiste voorbeelden van de koloniale architectuur.
 De wijk bestaat verder uit een stukje chinese wijk (de Barrio Chino) en uit de Quinta Heeren (hier wonen vooral kunstenaars en schrijvens, dit gedeelte van de wijk bevat mooie koloniale huizen en tuinen).

3.    De wijk Rimac

Dit is één van de oudste wijken van Lima, het is een oude arme volkswijk. Deze wijk straalt vooral nostalgie en weemoed uit.

4.    Miraflores

 

Miraflores is een stad net buiten Lima. Omwille van de bevolkingsexplosie trokken de  rijkere burgers naar het zuiden. Deze wijk biedt enkele interessante musea: Het Goudmuseum (de naam spreekt voor zich) en het Museum  Encrico Poli (dit is een museum van een rijke burger die alles stokkeerde wat zeldzaam en mooi was). Miraflores biedt ook ontspanning want er zijn zowaar acht stranden te vinden.

 

5.    Andere wijken

Tot slot zijn er in Lima ook nog een paar kleinere wijken (De Barranco, de Pueblo Libre, de Chorrillos, de San Borja, de Monterrico, de Callao). Deze wijken bieden niet zoveel bezienswaardigheden, je vindt er vooral musea. In Callao vind je de haven van Lima. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten