maandag 1 oktober 2012

Bezienswaardigheden in Nevada

Natuurlijk ga je in eerste instantie naar Nevada voor Las Vegas. Nevada heeft echter meer te bieden dan het grote pretpark voor volwassenen.

Hoover Dam

Op een klein uurtje rijden van Las Vegas, vind je de beruchtste en allereerste dam op de Colorado rivier. In 1936 werd deze dam volledig afgewerkt, nadat 1.000en werknemers hiervoor hadden gezweet en gezwoegd. De recessie van de jaren '30 leidde velen naar Boulder om er te werken aan de Hoover Dam, ondanks de zware werkomstandigheden (warmte en werken op extreme hoogtes). 100en mensen verloren ook hun leven tijdens de constructie van de dam.
Het resultaat is dan ook een prachtig monument, waar de Amerikanen trots op zijn. Het is dan ook niet voor niets dat er elk jaar wel berichten opduiken van een mogelijke terreuraanslag op Hoover Dam. Ter plekke kan je deelnemen aan een heuse rondleiding in de Hoover Dam. Tracht echter geen grapjes te maken over het springen van de dam, want daar wordt niet mee gelachen!

Valley Of Fire State Park

Dit park is een meesterwerkje in het midden van de woestijn. Vele toeristen bezoeken dit op hun weg van Zion naar Las Vegas (of omgekeerd) en terecht! Elephant rock, the Seven Sisters en Beehives zijn enkele van de fantastisch uitgesneden rotsformaties.

Area 51

UFO-fanaten of zij die geloven in allerlei samenzweringen zullen ongetwijfeld Area 51 willen bezoeken. Men gelooft immers dat daar geheim onderzoek wordt gedaan door de overheid rond buitenaards bezoekers. Let echter wel op dat je zeker de verbodsboden over het betreden van de basis negeert! Voor een virtueel bezoek in Area 51, surf naar www.dreamlandresort.com.

Highway 50

AKA "The Loniest Road in America". Deze snelweg gaat maar door en door. Steden langs deze snelweg zijn zeer zeldzaam en liggen ver uit elkaar. Hier en daar vind je nog wel enkele ghost towns. Bereid je voor op enkel het geluid van de wind, het horen van een truck in de verte en een landschap waar de inmening van de mens zeer beperkt is gebleven. In totaal is deze snelweg net geen 500km lang en brengt hij jou van Carson City naar Utah en je doet er toch makkelijk 5u over.

Lake Tahoe

Gelegen op de grens tussen Californië en Nevada (niet ver van Yosemite), kom je dit meer tegen. Je kan er zwemmen, surfen, kajakken... alle soorten wateractiviteit zijn er populair omdat er wordt verteld dat de zon 3 dagen op 4 minimaal schijnt in Lake Tahoe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten