maandag 1 oktober 2012

Bezienwaardigheden in California

California herbergt een hele reeks indrukwekkende nationale parken en twee van de grootste steden in Amerika. Daarnaast zijn er echter nog tal van andere hot spots te bezichtigen. Je kan m.a.w. makkelijk twee weken doorbrengen in California alleen. Wij raden naast de grote parken en de steden ook nog bijzonder plekjes aan met een schat aan geschiedenis.

Nabij Yosemite zijn o.a. te vinden:

 

Bodie State Historic Park

Voor een sprong in de tijd, moet je hier zijn. Hier wordt je ondergedompeld in het tijdperk van de Gold Rush. Bodie is één van de meest authentieke en best bewaarde spookstad in Amerika. Toen het eerste goud hier werd ontdekt in 1859, telde Bodie 10.000 bewoners. Bodie werd een ruwe stad waar dagelijks gemoord en geplunderd werd. Wanneer de goud- en zilvermijnen echter compleet waren ontgonnen, trok de bevolking gauw terug weg uit Bodie. Momenteel vind je nog meer dan 200 gebouwen intact in Bodie. Je vindt er de gevangenis, de brandweer, kerken en banken.

Mono Lake

Dit meer is het één van de oudste meren in heel Noord Amerika. Opvallend aan dit meer is de aanwezigheid van een vreemde soort kalksteentorens in het water en op de oevers (tufa's). Het drukst bezochte gedeelte van dit meer is te vinden in South Tufa Area. Hier zie je één der grootste verzamelingen aan Tufa's waar je ook kan tussen lopen. 

Mammoth Lakes

Dit ski-resort ligt aan de voet van de Mammoth Mountain. Als de sneeuw hier gesmolten is, is het landschap wonderbaarlijk. Je kan er dan prachtige mountainbike tochten en hikes maken. Ook vind je hier enkele hot springs. Het merendeel van het jaar zal je hier echter vooral komen om de uitstekende skipistes, maar ook cross country skiën is hier populair.   


Langs de kustroute (Pacific Highway 1) zijn o.a. te vinden:

Monterey

Monterey heeft net als in San Francisco ook een beroemde pier waar je zeehonden kan spotten. Deze pier is echter wel helemaal niet te vergelijken met die van San Francisco. Monterey is vooral een stop waard omwille van het imposante Monterey Bay Aquarium. Hier kan je verschillende begeleide trips maken. Vooral de momenten waarop de dieren eten krijgen, zijn een must in dit aquarium. Naast dit aquarium kan je er ook tegen betaling de 17mile drive doen. Deze route brengt je langs verschillende villa's, golfterreinen langs de Pacific Ocean.

Big Sur

Big Sur is een dunbevolkt gebied aan de Californische kust waar de Santa Lucia Range abrupt vanuit de Grote Oceaan oprijst. De geologische ligging biedt schitterende vergezichten en is een toeristische trekpleister. Je rijdt er sowieso doorheen indien je via Pacific Highway 1 van LA naar San Francisco rijdt (of omgekeerd).

Santa Barbara

Wij vonden en vinden nog steeds dit een must om te stoppen. In Santa Barbara is de Spaanse invloed groot! Santa Barbara is nl. door de Spaanse edel opnieuw opgebouwd. Mission Santa Barbara is het perfecte voorbeeld hiervan. Aan de stranden, waan je je aan de Riviera, maar dan in Amerika. Je kan er inschrijven op een boottocht voor walvis te gaan zoeken, maar ook kajakken, zeilen, surfen en in-line skating zijn er zeer populair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten