maandag 1 oktober 2012

Nationale parken in Wyoming

Grand Teton

Dit nationale park is één van de hoogtepunten van de Rocky Mountains. Vergis je immers niet. Hier vind je besneeuwde toppen tot 4.100m hoogte! De vallei is echter onwaarschijnlijk prachtig en een verzameling van allerlei kudden wilde dieren. Hier dwaalt het Wilde Westen nog sterk rond! Het krioelt hier van Canadese elanden, wapitiherten, bruine beren, grizzlies en wilde bizons. Hou dus zeker de raadgevingen van de rangers in het oog.
Grand Teton is bijna onlosmakelijk verbonden met Yellowstone. Het park bestaat uit twee delen: Jackson Hole en Teton Range. De drie hoogste toppen zijn South Teton, Middle Teton en Grand Teton. Teton betekent trouwens "borst". De ontdekkers zagen nl. borsten in de toppen van de bergen.

Yellowstone

Volgens velen is dit nationale park het allermooiste park in Amerika. Het is tevens het oudste en zo groot als Corsica. Yellowstone voert je terug in de tijd en toont je de natuur zonder enige ingrijpen van de mens. Alle schoonheid van Amerika lijkt hier te zijn samengestroomd. 
Ondanks dat het park fantastisch is aangelegd, trek je toch makkelijk drie dagen uit om dit park te verkennen. Indien je de keuze hebt, is de beste reisperiode de lente of de herfst. In die periode kan je het wild het beste observeren, in de buurt van de geisers of warmwaterbronnen. Bij zonsopgang en zonsondergang heb je de beste kans om dieren te spotten. De dieren verlaten immers dan hun schuilplaats om achter voedsel te zoeken. Je vindt er bizons, antilopen, coyotes, Canadese elanden, bevers, ... Vaak hoef je ook niet ver te zoeken en kom je deze dieren gewoon langs de weg tegen.
Niet alleen de dierenwereld trekt vele toeristen naar Yellowstone. Dit park herbergt ook enkele fantastische natuurfenomenen, zoals geisers, steam vents (fumarolen) en mud pots (modderpoelen). Een kwart van alle geisers kan je vinden in Upper Geyser Basin. Hier zijn 75 actieve geisers en 600 warmwaterbronnen geregistreerd. Geiser Old Faithful, Norris Geyser Basin, de terrassen van Mammoth Lakes en Midway Geyser Basin verdienen ook een bezoek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten