maandag 1 oktober 2012

Nationale parken in Arizona

Arizona is vooral bekend omwille van de Grand Canyon. Naast dit immense park, zijn er vooral tegen de Mexicaanse grens nog enkele kleinere parken te vinden. Maar geen komt nog maar aan de enkels van de Grand Canyon. 

Grand Canyon NP
Wellicht het meest gekende NP ter wereld. Het is een immens bewijs van de kracht van de Colorado rivier. Je kan je gerust iets inbeelden door er foto's van op te zoeken. Eens je echter op Mather Point staat, word je overdonderd en realiseer je dat een fotootje toch maar heel kleintjes. Niets kan je hierop voorbereiden.

Er zijn verschillende wandelingen, maar diegene die het meest populair is, is de afdaling via Bright Angel Trail. Reken hiervoor echter wel twee dagen en je dient deze begeleide wandeling op voorhand te reserveren. Je daalt af naar de Colorado rivier en blijft daar slapen. De volgende dag ga je terug naar boven.
Ook kan je boven aan de rand van de Canyon verschillende uitzichtpunten per shuttle bus verkennen. Je kan er echter ook raften (startplaats: Page), de canyon per helikopter of vliegtuig verkennen.


Meer info: 

Petrified Forrest NP
Dit park trekt vooral onderzoekers aan. Geologen bestuderen de verschillende lagen rotsformaties. Ook natuurliefhebbers vinden er hun gading met één van de weinige overgebleven grasslands in Arizona. Laat je dus niet misleiden door de naam.

Meer info:
http://www.nps.gov/pefo/index.htm 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten