vrijdag 21 september 2012

Page

De stad Page is een uitstekende uitvalbasis voor verschillende activiteiten en uitstappen. De stad zelf kent echter weinig charme, maar de omgeving is onovertroffen. Dat maakt dat de prijzen voor overnachtingen steeds duurder worden.


Wat maakt dit zo speciaal?

  • Antelope Canyon
Dit is de place to be voor de fotografen onder ons. De plaats is bijzonder fotogeniek, maar dat betekent niet dat het makkelijk is om er knappe foto's te nemen. De lichtinval bepaalt nl. veel.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. Upper is een soort bergengte van 2m breed en 100m lengte. Upper kan je enkel bezoeken met een gids en is toegankelijker (geen hoogteverschillen, steile ladders). Rond het middaguur vallen de meeste zonnestralen in deze kloof.

Lower is geheel anders. Daar daal je een canyon in via steile ladders. Je dient je onderweg ook door verschillende nauwe doorgangen te wringen. Je klimt hier van rots naar rots, van zaal naar zaal. Waar je in Upper een bepaalde tijdsduur krijgt opgelegd, is dit voor Lower niet het geval. Hier kan je blijven zolang je wenst. Lower geniet dan ook meer onze voorkeur, zeker als je met kinderen bent.

Hou rekening met een druk bevolkte plaats. Vele fotografen staan nl. voor dag en dauw op en wachten met hun toestel in de aanslag op het beste moment voor een foto.
  • Horseshoe bend
Dit uitzichtpunt is makkelijk te bereiken indien je op het juiste tijdstip aankomt. Vooraleer je er aan komt, dien je vanop de parking nl. een wandeling van een kwartiertje te maken. 's Middags is dit geen pretje om door de woestijn te doen. Het uitzicht op de Colorado is echter niet te missen. In een waar hoefijzer, kronkelt deze rond de meander. 

  • Lake Powell
Rainbow BridgeEen boottochtje op Lake Powell kan niet afgeslagen worden. Het meer zelf wordt in stand gehouden door de stuwdam, die je zal kunnen bekijken als je Page verlaat richting Glenn Canyon en Lake Powell. De talrijke armen van het meer omvatten ontelbare canyons en kreken. Eén van de drukst bezochte plekjes bevindt zich aan het Rainbow Bridge National Monument, een boog die zich spant over de diepe kloof. Om deze plek te bereiken kan je gebruik maken van een huurboot (vertrek vanuit Wahweap Marina), maar vroeg vertrekken is dan de boodschap. Het huren van een boot is echter niet goedkoop en je dient toch wel een voldoende krachtige boot te hebben om dit punt te bereiken. Echter... er zijn voldoende andere plekjes beschikbaar om te genieten van Lake Powell. Zorg echter zeker voor een goede kaart van het meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten