maandag 27 augustus 2012

Vaucluse - Les Mazets Du Ventoux

Onze residentie heette Les Mazets du Ventoux. Het was gelegen iets buiten het centrum van Malaucéne. Het park telde een 30tal kleine huisjes, een overdekt zwembad, sauna en fitnessruimte. Het huisje dat wij hadden was een T2. Dat was geschikt voor een klein gezin van vier personen. Beneden was er een kleine living met keuken en een badkamer. Boven hadden we een slaapkamer met bijhorend dakterras en een kleine badkamer. Het huisje zelf was perfect in orde. Het was knap afgewerkt en goed onderhouden.


Voor onze kleine spruit, Amke, hadden we gekozen voor een residentie met een verwarmd binnenzwembad. Zo had zij er toch ook iets aan. Het was haar eerste keer dat ze in een zwembad ging en het beviel haar perfect. Ze had veel aanzien bij de andere toeristen in de residentie. In het ondiepe bad kan ze met haar voetjes op de grond rechtstaan, maar ook het diepe trok haar direct aan. Na enkele keren herkende ze al heel goed de inkom van het zwembad en werd ze laaiend enthousiast toen we daar onze schoenen uitdeden. Joepie, we gaan zwemmen!

Ons dakterras bood ons de nodige privacy en werd dan ook direct ingebruik genomen tijdens onze eerste avond voor een "kaas-en-wijn" avond. Du pain et du vin... ge kent dat wel eh.

Ook de nachtrust was gedurende ons verblijf perfect (zelfs onze kleine meid sliep vaker door). Vanuit de residentie liep een voetgangerswegje richting Malaucéne. Malaucéne was slechts 10 minuutjes wandelen ver.

Kortom, de keuze voor deze residentie hebben we ons dus niet beklaagd. De locatie, Malaucéne, is ons iets minder bevallen, maar indien je vakantie gericht is op fietsen... dan zit je hier wel perfect met de beklimming van de Mont Ventoux, verschillende wijnroutes,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten