zondag 11 september 2011

Alcatraz


Onze laatste dag op reis is aangebroken, maar we gaan vandaag wel nog naar Alcatraz! Enigszins gelijk een zombie, want echt goed hadden we niet geslapen. Het ontbijt van Boudin smaakte echter wederom… Verse croissants, een zeer schaars iets in USA.




Om 10u was het tijd om te boarden voor Alcatraz, de gevangenis op het eiland waarvan ontsnappen onmogelijk is. Het is echt een knappe beleving geworden. Voor je echt aan boord stapt, staan er heel wat citaten over Alcatraz te wachten op jou. EĆ©ntje die ik jullie niet wil onthouden is eentje van het hoofd van de plaatselijke indianenstam: "The first thing you see when passing the Golden Gate Bridge by boat, is Alcatraz." 

De gevangenis zelf bezoek je met behulp van een audiotour en dat geeft wel een sterke meerwaarde. Wij raden sterk aan de Engelse versie te nemen. Er worden bepaalde historische gebeurtenissen verteld (de opstand in 1946, de mysterieuze ontsnapping van 3 inmates en de bekende gevangen). De audiotour wordt verteld door ofwel bewakers van toen ofwel gevangen van toen. Dat maakt het natuurlijk nog leuker en spannender. Als je binnenkomt in de zaal, staat in het groot “If you break the rules, you go to prison. If you break the prison rules, you go to Alcatraz!” Huiveren! En dat bepaalt meteen de setting van je bezoek. De audiotour doet de rest.

Ondertussen hebben we in Alcatraz wel gemerkt dat mijn Nike sweater een gaatje vertoonde. Ik had die gisteren gekocht en dus zijn we die in Niketown in de namiddag maar terug gaan wisselen.
Dan werd het stilaan tijd om ook voor onze kleine meid een aandenken te kopen aan haar eerste verre reis en we sloten onze rondreis af met seafood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten