donderdag 8 september 2011

Yosemite NP - Vallei


Vandaag zouden we de vallei van Yosemite doen. In de voormiddag zouden we helemaal naar boven tot Glacier Point rijden. Vanop dit punt heb je een overzicht over de hele vallei. Een prachtig zicht over de Half Dome, El Capitan en de Bridevail watervallen. Roel vond dit een ideaal moment om daar zijn Starbucks coffee op te drinken. Zalig genieten toch!

Daarna zijn we op economy terug naar beneden gelezen. Dat was ook nodig, want onze naft was bijna op en in de valley was geen tankstation. Logisch ook, de vallei is in het nationale park en alles wordt daar in huidige staat behouden. Onze economy rijstijl stond onze wagen goed aan, want in plaats van naar drie blokjes naft te dalen na enkele mijlen, steeg ons peil naar vijf blokjes. Wij maakten dus naft bij.


Nadat we van Glacier Point waren bekomen, reden we dus verder naar de vallei. Onderweg dienden we door een tunnel te rijden en net daarachter was er een zeer druk bezocht uitzicht. Net na de tunnel had je immers een zicht over de hele vallei. Prachtig.

In de vallei gekomen deden we twee wandelingen: de Bridevail waterfalls en de Lower yosemite falls. Voor de Bridevail falls konden we onze wagen meteen parkeren bij het startpunt van deze wandeling. De temperatuur schoot ook weer sterk omhoog... 

Beiden brachten ons naar een waterval in de vallei. In het begin van zomer / einde lente zijn deze watervallen zeer indrukwekkend wegens het smelten van het sneeuwwater. Nu waren ze dus iets minder.

Na de beide wandelingen hadden we nog een lange trip richting Oakland. Vanuit Oakland zouden we naar San Francisco rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten